4 redenen om een bakfiets te kopen

De bakfiets, wie kent hem niet? Bij de supermarkt, op het schoolplein of op het fietspad: je komt ze overal tegen. En met goede reden! Want naast dat een bakfiets erg handig is om de kinderen mee te vervoeren, heeft het nog meer voordelen. Dus twijfel je nog om over te stappen op de bakfiets? Laat ons je dan overtuigen met deze 4 redenen.

 

1. Boodschappen

Grote boodschap doen? Geen enkel probleem, want in de bakfiets past het allemaal (kind én pakken hagelslag!). En met een elektrische motor hoef je jezelf ook niet in het zweet te werken om alles thuis te krijgen.

2. Veilig

De bakfiets is veiliger dan een kinderzitje voor- en achterop. Met een bakfiets rijd je namelijk veel stabieler dankzij de bredere banden. Daarnaast zitten de kinderen goed vast met een driehoeksgordel. En met dank aan de stevige standaard is in- en uitstappen is ook een fluitje van een cent.

3. Baby aan boord

Baby’s passen pas in een normaal fietszitje op het moment dat ze goed kunnen zitten. Dat kan zomaar zo’n 8-9 maanden duren. Met een bakfiets kun je je baby al vanaf drie maanden mee op pad nemen. De bakfiets is namelijk geschikt voor een Maxi-Cosi of een zogeheten babyschaal.

4. Wendbaarder

Hoe jonger de kinderen, hoe handiger de bakfiets. Je hoeft je niet meer zorgen je maken over eentje voorop of achterop: je klikt ze zo vast in de bakfiets. Op het moment dat je meerdere kinderen moet vervoeren, is dat toch wel heel handig. Dat maakt het net wat toegankelijker om erop uit te gaan. En ohja, er past zelfs nog een boodschap bij!

 

Hulp nodig bij het uitzoeken van je toekomstige bakfiets? Spijkers Fietsen helpt je graag op weg. Wij hebben verschillende merken bakfietsen in onze showroom, waaronder Urban Arrow. Neem contact met ons op of loop lekker binnen!

 

Alvast oriënteren? Bekijk het aanbod in onze webshop.

Meer nieuws & tips

SPARTA Cc-Grid Energy LTD Banner

De stad trotseren met wat extra power

Bekijk

Deze maand staat Sparta in het (lente)zonnetje bij Spijkers! Het 107 jaar oude fietsmerk is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. SPARTA maakt al sinds jaar en

Lentefris op de fiets: 5x fietsmusthaves die jij deze lente móet hebben

Bekijk

Langzaam ontwaken we uit onze winterslaap en kunnen we opnieuw genieten van het lente-zonnetje. In dit artikel lichten we de essentiële fietsbenodigdheden uit die je deze lente niet mag missen.

Batavus Mambo Dn7

Fietsen zonder zorgen met Batavus

Bekijk

Met een veilig gevoel op je fiets stappen en wegrijden, ongeacht je levensfase. Met Batavus rijd je altijd veilig. Batavus, een fiets voor het leven Een fiets die betrouwbaar is,