5 avontuurlijke mountainbikeroutes in en rondom Tilburg

Woon je in Tilburg of omgeving? Dan heb je geluk! Dit gebied kent een aantal geweldige mountainbikeroutes voor fietsers van alle niveaus. In deze blog delen we enkele van de leukste mountainbikeroutes in en rond Tilburg, zodat je je fietsavontuur kunt beginnen!

1. Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen, ook wel de “Brabantse Sahara” genoemd, bieden een uniek landschap voor mountainbikers. Met zijn uitgestrekte zandvlaktes, duinen en bosgebieden is dit een perfecte locatie voor een spannende rit. Er zijn verschillende routes beschikbaar die variëren in moeilijkheidsgraad, dus er is voor ieder wat wils. Vergeet niet om te genieten van het adembenemende uitzicht terwijl je door dit prachtige natuurgebied fietst!

2. Landgoed Gorp en Roovert

Gelegen in de buurt van Goirle, biedt Landgoed Gorp en Roovert een aantal uitdagende mountainbikeroutes. Dit gebied heeft een gevarieerd terrein met singletracks, heuvels en technische afdalingen. Je zult zeker je technische vaardigheden op de proef kunnen stellen terwijl je door de bossen en velden van dit landgoed fietst.

3. Oisterwijkse Bossen en Vennen

De Oisterwijkse Bossen en Vennen bieden een mix van prachtige natuur en uitdagende mountainbikeroutes. Je zult genieten van de variatie aan paden en landschappen, waaronder bossen, vennen en heidevelden. Deze routes zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde mountainbikers. De rust en sereniteit van dit gebied beloven een onvergetelijke rit.

4. Natuurgebied de Regte Heide

Vlakbij Tilburg vind je het mooie natuurgebied de Regte Heide. Deze locatie heeft verschillende mountainbikeroutes die je meenemen door heidevelden, bossen en open landschappen. De routes variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, dus je kunt een route kiezen die past bij jouw ervaring en conditie. Vergeet niet om je ogen open te houden voor wilde dieren terwijl je door dit prachtige gebied fietst.

5. Dorst

De MTB-route Dorst is een van de meest populaire routes in de omgeving van Tilburg. Deze route is ongeveer 22 kilometer lang en bevat veel singletracks, technische afdalingen en flinke klimmen. Het grootste deel van de route is gelegen in bosrijk gebied en je fietst door het prachtige Mastbos en de Vrachelse Heide. Een uitdagende en afwisselende route die zeker de moeite waard is.

Of je nu een doorgewinterde mountainbiker bent of net begint: Tilburg en de omliggende gebieden bieden geweldige mogelijkheden om te mountainbiken. Dus ga op avontuur en ontdek de prachtige mountainbikeroutes in de omgeving van Tilburg!

Nog op zoek naar de perfecte mountainbike? Spijkers Fietsen beschikt over een uitgebreid assortiment aan mountainbikes voor alle niveaus. Kom langs in de showroom om alle modellen te bekijken.

Meer nieuws & tips

5 avontuurlijke mountainbikeroutes in en rondom Tilburg

Bekijk

Woon je in Tilburg of omgeving? Dan heb je geluk! Dit gebied kent een aantal geweldige mountainbikeroutes voor fietsers van alle niveaus. In deze blog delen we enkele van de

Deze invloed heeft kou en vorst op de accu van je e-bike

Bekijk

Nu de wintermaanden zijn aangebroken, ontstaan er een aantal uitdagingen voor de accu van je e-bike. De accu is namelijk niet zo dol op kou en vorst, met een verkorte

Sinterklaasactie: kleur en win!

Bekijk

De Sint is terug in het land, daarom mogen alle kinderen een mooie kleurplaat inleveren bij ons in de winkel. Iedere kleurplaat verdient een kleinigheidje, maar de állermooiste kleurplaat maakt