5 leuke uitjes in Tilburg en omgeving

Zodra het zonnetje begint de schijnen, is het tijd om de deur uit te gaan. Wij zetten de leukste uitjes in Tilburg en omgeving voor je op een rijtje waar je gemakkelijk naartoe fietst. Met, of zonder verkoeling en hittegolf-proof!

Suppen in de Piushaven en Oisterwijk

Actief en verkoelend: suppen! Stand-up paddle boarden is hot and happening. Je hebt geen ervaring nodig om te kunnen suppen. Binnen een paar minuten sta je namelijk al stevig op je plank. Peddel langs de terrassen van de Piushaven of door de Oisterwijkse natuur. Hier fiets je in een halfuurtje naartoe.

High tea, lunch of diner bij Peerke Donders

Nét even wat anders dan normaal, dat is de regel die ze bij Peerke Donders hanteren. Na twintig minuutjes fietsen vanuit Tilburg centrum kom je aan op deze gezellige locatie. Je geniet hier van een verrukkelijke high tea, lunch of diner.

Arbie’s Beachhouse

Steek je voeten in het zand met een drankje in de hand. Bij Arbie’s Beachhouse in Berkel-Enschot ren je zo vanaf hun strandterras het natuurbad in. Na slechts vijftien minuten fietsen neem je plaats in een comfortabel strandstoeltje. Ook leuk: naast een borrel, lunch of diner kun je bij Arbie’s ook barbecueën! Bovendien organiseren ze regelmatig kleine festivals, speciaalbieravonden en vrijmibo’s. Raadpleeg hiervoor hun agenda.

Picknicken bij Kasteel Maurick in Vught

Voor dit uitje moet je nét wat verder fietsen, maar geloof ons: dat is zeker de moeite waard. Een picknick bij Kasteel Maurick in Vught is een must-do deze zomer. Je bereikt het prachtige kasteel na ongeveer een uurtje fietsen vanuit Tilburg centrum (of sneller als je de e-bike neemt!). Maak een wandeling door het bosrijke landschap waarna je een kleedje uitspreidt om te genieten van een luxueuze picknickmand vol lekkernijen. Maar ook voor een high tea, high wine, lunch of diner ben je bij Kasteel Maurick aan het juiste adres.

Varen bij Villa Pastorie

Met mooi weer is een boottocht altijd een goed idee! Bij Villa Pastorie aan de Piushaven boek je een heerlijk vaararrangement waarbij je de omliggende Tilburgse natuur doorkruist. Maak dit uitje compleet met zoete lekkernijen of een verse seizoenslunch tijdens de tocht.

Meer nieuws & tips

Dit moet je weten over de opkomst van riemaandrijving: Deel 2

Bekijk

Wordt de traditionele fietsketting binnenkort van de troon gestoten? Steeds meer fietsen hebben een riemaandrijving, een alternatief voor een ketting. Dit zien we zowel bij normale fietsen als e-bikes is

Tips herfstvakantie Spijkers Fietsen

4 tips voor de herfstvakantie

Bekijk

Yes, het is weer herfstvakantie! Ga er lekker op uit deze vakantie en fiets naar leuke activiteiten in Tilburg toe. Hieronder 4 tips voor een heerlijke herfstvakantie voor jong en

Fietsen op een elektrische fiets: is het gezond of niet?

Bekijk

Fietsen met een motortje, een uitkomst voor veel mensen. Maar is elektrisch fietsen gezond? Wij hebben het voor je uitgezocht. Ja: elektrisch fietsen is gezond. Het is zelfs even gezond