5 x waarom op de e-bike naar je werk?

Gezond, snel en voordelig naar het werk? De elektrische fiets biedt door weer en wind de uitkomst voor woon-werkverkeer. We leggen je graag uit waarom.

Goed voor je gezondheid

De fiets zonder trapondersteuning is natuurlijk het beste voor je gezondheid. Toch heb je de intensiviteit van het fietsen deels zelf in de hand. Zo zet je de ondersteuning gemakkelijk lager, waardoor je harder moet werken. Bovendien leg je met de e-bike snel grote afstanden af, waardoor je langer in beweging bent. Wist je dat je met een flinke fietstocht 200 calorieën kunt verbranden?

Denk aan het milieu

We zien op de weg steeds meer elektrische auto’s en bussen, maar het dagelijkse woon-werkverkeer zorgt nog voor veel CO2-uitstoot. Laat je auto op de oprit staan en pak de elektrische fiets. Volgens Milieu Centraal belast je hiermee het milieu maar liefst 40 keer minder.

Niet bezweet aan komen op je werk

De e-bike trapt een stuk lichter dan een fiets zonder trapondersteuning. Daardoor hoef je minder inspanning te leveren, blijf je wel lekker in beweging én kom je fris op je werk aan. Je kunt daarbij verrassend makkelijk een tempo van 25 kilometer per uur vasthouden, ook met tegenwind.

Geen files en geen parkeerstress

Heb je ook zo’n hekel aan de files in de ochtendspits? Inmiddels tellen we in Nederland zo’n 300 kilometer aan snelfietsroutes en voor de komende jaren staan er nog veel meer routes op de planning. Op snelfietsroutes fiets je comfortabel en zonder oponthoud in een rechte lijn van A naar B. Eenmaal op bestemming parkeer je je fiets in de stalling en gaat de werkdag relaxed van start.

Relax!

Uit onderzoek blijkt dat de fietsende forens minder stress ervaart. Het stimuleert je creativiteit en concentratievermogen en je fietst na een intensieve werkdag letterlijk de stress van je af.

Elektrisch fietsen zelf ervaren? Kom langs bij Spijkers Fietsen!

De specialisten van Spijkers Fietsen staan klaar om je te informeren over de meest geschikte elektrische fiets. Daarnaast bieden we in samenwerking met Passie voor de Fiets een geheel verzorgd, uniek, volledig digitaal en geautomatiseerd fietsplan op maat.

Meer nieuws & tips

Dit moet je weten over de opkomst van riemaandrijving: Deel 2

Bekijk

Wordt de traditionele fietsketting binnenkort van de troon gestoten? Steeds meer fietsen hebben een riemaandrijving, een alternatief voor een ketting. Dit zien we zowel bij normale fietsen als e-bikes is

Tips herfstvakantie Spijkers Fietsen

4 tips voor de herfstvakantie

Bekijk

Yes, het is weer herfstvakantie! Ga er lekker op uit deze vakantie en fiets naar leuke activiteiten in Tilburg toe. Hieronder 4 tips voor een heerlijke herfstvakantie voor jong en

Fietsen op een elektrische fiets: is het gezond of niet?

Bekijk

Fietsen met een motortje, een uitkomst voor veel mensen. Maar is elektrisch fietsen gezond? Wij hebben het voor je uitgezocht. Ja: elektrisch fietsen is gezond. Het is zelfs even gezond