5x zo fiets je ook met je e-bike de hete zomer door

De zomer is aangebroken! Naar je werk, de stad of een zonnig terras: we pakken lekker de elektrische fiets. Zeker op een e-bike rijd je onder een stralende zon met verkoelende rijwind. Maar waar moet je deze zomer op letten tijdens een fietstocht in de volle zon?

Drink genoeg water en smeer je goed in

Allereerst is het belangrijk om je hoofd koel te houden en voldoende water te drinken. Je hebt door de rijwind minder snel door dat je verbrandt. Smeer je voor en tijdens je fietstocht goed in met zonnebrandcrème met hoge beschermende factor, ook als je denkt dat het (nog) niet nodig is.

Plan je fietstocht

De zon is rond het middaguur tot 15:00 uur het heetst. Probeer je rit daarop aan te passen, genoeg rustmomenten in te plannen en op het heetst van de dag niet te intensief te fietsen. Bekijk ook van tevoren of er voldoende plekken zijn om wat te drinken en in de schaduw te zitten. Heb je geen zin om zelf zo’n fietstocht uit te stippelen? Laat dan de fietsnavigatie het werk doen.

Houd de accu zo koel mogelijk

Natuurlijk is het met mooi weer extra fijn om de auto op de oprit te laten staan. Let wel op dat je de accu van de elektrische fiets waar mogelijk uit de zon haalt. De accu blijft tijdens het fietsen goed presteren, maar parkeer je fiets in de pauze in de schaduw of leg alleen de accu uit de zon.

Laat de accu herstellen

Is het tropisch warm buiten of maak je lange fietstochten in de zon? Dan is het af te raden de accu tussentijds snel op te laden. Laat de accu afkoelen om te herstellen. Zodra de accu op normale temperatuur is, kun je met een gerust hart bijladen. Kies bij het opladen het liefst voor een koele plek, om te voorkomen dat de temperatuur van de accu te hoog wordt.

Meer nieuws & tips

Met de fiets op pad: Festival TREK in het Spoorpark

Bekijk

Met de fiets op pad: Festival TREK in het Spoorpark Volle zon, temperatuur boven de 20 graden en een blauwe lucht: de weersverwachting van dit weekend had er niet beter

5 x waarom op de e-bike naar je werk?

Bekijk

Gezond, snel en voordelig naar het werk? De elektrische fiets biedt door weer en wind de uitkomst voor woon-werkverkeer. We leggen je graag uit waarom. Goed voor je gezondheid De

Hoe weet ik welke e-bike bij mij past?

Bekijk

Hoe weet ik welke e-bike bij mij past? De e-bike heeft de hele fietsmarkt op z’n kop gezet. Steeds meer mensen wisselen de gewone fiets dan ook in voor een