Beoordeeld met

Door klanten beoordeeld met een 10 Bekijk de reviews

Volg ons


social icon facebook social icon instagram social icon linkedin

KNALLEND 2024 IN MET VUURWERK VAN SPIJKERS

Spijkers Fietsen
Stuur een bericht

E-bikes


Elektrische fietsen van Cortina

Met een elektrische fiets van het Nederlandse merk Cortina maak je gegarandeerd indruk. De e-bikes zijn niet alleen sterk en betrouwbaar, maar ze springen ook in het oog bij je medeweggebruikers en voorbijgangers. Wie wil er nu niet in stijl op zijn of haar eindbestemming aankomen?

E-bike met een voorwielmotor of middenmotor?

Cortina speelt slim in op de groeiende vraag naar elektrische fietsen. Diverse modellen zijn dan ook verkrijgbaar in een elektrische variant; bijvoorbeeld een transport-, sportieve- of family e-bike. Je kunt kiezen tussen een voorwiel- of middenmotor. Hierbij zit er niet alleen een verschil in de plaatsing van de motor, maar ook in de techniek. Afhankelijk van de manier waarop je je fiets gaat gebruiken, kies je de motor.

Cortina voorwielmotor

Zoek je een fiets voor ritjes naar school of werk? Bekijk dan eens een e-bike met voorwielmotor. Bij deze fietsen is er een stille naafmotor in het voorwiel geplaatst. Elektrische fietsen van Cortina met een voorwielmotor zijn uitgerust met een rotatiesensor en zijn snelheid gestuurd. Zo stel je eenvoudig een maximale snelheid tussen de 10 en 25 km/u in. Verschillende instellingen kunnen dankzij slimme systemen worden gepersonaliseerd zodat jouw e-bike helemaal op jouw wensen is afgestemd. Bij een Cortina e-bike met voorwielmotor heb je keuze uit twee motoren: de Bafang H400 en de SportDrive 36V. Beide motoren zijn een uitstekend alternatief voor het openbaar vervoer of een tweede auto.

Cortina middenmotor

Een Cortina e-bike met middenmotor belooft een fantastische fietsbeleving. Hier wordt de motor in het midden van het frame geplaatst voor een ideale gewichtsverdeling. Een voordeel van de middenmotor is dat alle technische componenten in de motor zijn verwerkt. Dat betekent dat er minder stekkerverbindingen aan de fiets zijn, wat de kans op storingen verkleint. Ook bij e-bikes met middenmotoren heb je de keuze uit vier merken: Bafang, Shimano STEPS, Sportdrive en Bosch.

Typen middenmotoren

E-bikes met middenmotor zijn in twee varianten te verkrijgen. Middenmotoren met alleen een rotatiesensor hebben hetzelfde rijgemak als een Cortina e-bike met voorwielmotor, maar hier komt de aandrijving direct vanuit de middenmotor. Middenmotoren met rotatiesensor in combinatie met trapkracht sensor geven je het gevoel dat je altijd wind mee hebt. De twee sensoren berekenen hoeveel ondersteuning je nodig hebt voor een relaxt rijgevoel. Dit maakt deze fietsen geschikt voor recreatief fietsen of het beklimmen van heuvels. Naast een krachttrap- en rotatiesensor hebben sommige Cortina e-bikes met middenmotor een gear-sensor. Deze versoepelt het schakelen tussen versnellingen en verlengt de levensduur van de versnellingen.

Interesse in een e-bike van Cortina?

Neem contact op of bezoek onze showroom

Een greep uit ons assortiment

Bekijk in onze webshop

Stuntsteps

Een stuntstep is gemaakt om stunts en tricks te doen. Het is een stevige step met speciale, vaak wat kleinere wielen en een recht stuur. Bij Spijkers Fietsen vind je stuntsteps in diverse maten voor beginners en gevorderde stunters.

Transportfietsen

Cortina Transport fiets

Transportfietsen zijn enorm in trek en niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Je herkent een transportfiets aan de voordrager, soms aangekleed met een stoere krat of een kleurrijke mand. Zo vervoer je moeiteloos en veilig je zware laptop- of boodschappentas.

Schoolfietsen

Met een fiets van Spijkers Fietsen ga je flitsend het nieuwe schooljaar in. In onze showroom vind je stoere en hippe schoolfietsen die er niet alleen gaaf uitzien, maar ook 100% stevigheid, wendbaarheid en fietscomfort bieden.

Kinderfietsen

Het kopen van een kinderfiets is vaak lastiger dan je denkt. Je wilt je kind tenslotte op zijn of haar eigen tempo laten wennen aan een ‘grote fiets’ om ze vervolgens veilig de weg op sturen. Bij Spijkers Fietsen vind je veilige, wendbare en hippe fietsen voor jouw peuter, kleuter of tiener.

Meegroeifietsen

Vici meegroeifiets kinderen

Draag spelenderwijze bij aan de motorische ontwikkeling van jouw peuter met eenmeegroeifiets. Jouw kleintje leert bochten maken, evenwicht bewaren, afstand inschatten én snelheid bepalen. Bovendien leert hij of zij fietsen zónder zijwieltjes.

Bakfietsen

Met een bakfiets trek je er makkelijk en veilig op uit. De kinderen naar school brengen, boodschappen doen of gezellig samen met je kroost een frisse neus halen: jij pakt binnenkort de bakfiets! Het is een ideaal én duurzaam alternatief voor de auto, zeker in de stad.

Een elektrische fiets van Cortina koop je bij Spijkers Fietsen

Wil je jouw toekomstige elektrische Cortina fiets eerst testen en verschillende modellen vergelijken? Dat kan, helemaal gratis! Maak direct een afspraak voor een vrijblijvende testrit.

Proefrit inplannen
Vacature
Fulltime Fietsenmonteur

Wij zijn per op zoek naar een gemotiveerde en ervaren fietsenmonteur om ons team te versterken.