Deze invloed heeft kou en vorst op de accu van je e-bike

Nu de wintermaanden zijn aangebroken, ontstaan er een aantal uitdagingen voor de accu van je e-bike. De accu is namelijk niet zo dol op kou en vorst, met een verkorte actieradius als gevolg. Om ervoor te zorgen dat jij toch zorgeloos op je e-bike kunt stappen, geven we je 4 tips waarmee jij je accu gezond houdt.

1. Blijf fietsen

Het is koud, maar toch zijn er genoeg mooie winterdagen om een kort fietstochtje te maken. Door de accu te blijven gebruiken, gaat je accu langer mee.

2. Bewaar je accu binnen

Het is aan te raden om je accu binnen te bewaren wanneer de temperatuur onder de 10 graden komt. Door de kou kunnen de elektronen zich minder goed zich van A naar B verplaatsen en daardoor laadt de accu weer minder goed op. Wat oudere accu’s zullen hier wat meer last van hebben dan nieuwere varianten.
Wanneer je hem toch buiten of in de schuur bewaart, kan dat ten koste gaan van de levensduur van je accu. In het uiterste geval zul je hem moeten vervangen en dat is nogal zonde, want een nieuwe accu is geen kleine uitgave.

3. Gebruik een accuhoes

Kun je jouw accu niet verwijderen omdat deze in het frame verwerkt zit? Dan is er nog een oplossing: namelijk de accuhoes! Dit winterjasje houdt je accu lekker warm en comfortabel.

4. Laad je accu op

Ook wanneer je je e-bike niet zo veel gebruikt, is het aan te raden om tóch eens in de twee weken je accu op te laden. Je accu loopt namelijk ook leeg als je hem niet gebruikt, dit heet zelfontlading. Zelfontlading is niet per se schadelijk, maar het is wel een probleem wanneer je accu een lange tijd leeg is. Dus niet doen!

Merk je een aanzienlijk verschil in je actieradius tijdens de koude dagen? Geen zorgen! Grote kans dat naarmate de temperatuur oploopt, je actieradius ook weer toeneemt. Aarzel niet om contact op te nemen wanneer je Spijkers e-bike na de vorst nog problemen vertoont.

Meer nieuws & tips

5 avontuurlijke mountainbikeroutes in en rondom Tilburg

Bekijk

Woon je in Tilburg of omgeving? Dan heb je geluk! Dit gebied kent een aantal geweldige mountainbikeroutes voor fietsers van alle niveaus. In deze blog delen we enkele van de

Deze invloed heeft kou en vorst op de accu van je e-bike

Bekijk

Nu de wintermaanden zijn aangebroken, ontstaan er een aantal uitdagingen voor de accu van je e-bike. De accu is namelijk niet zo dol op kou en vorst, met een verkorte

Sinterklaasactie: kleur en win!

Bekijk

De Sint is terug in het land, daarom mogen alle kinderen een mooie kleurplaat inleveren bij ons in de winkel. Iedere kleurplaat verdient een kleinigheidje, maar de állermooiste kleurplaat maakt