Deze invloed heeft kou en vorst op de accu van je e-bike

Nu de wintermaanden zijn aangebroken, ontstaan er een aantal uitdagingen voor de accu van je e-bike. De accu is namelijk niet zo dol op kou en vorst, met een verkorte actieradius als gevolg. Om ervoor te zorgen dat jij toch zorgeloos op je e-bike kunt stappen, geven we je 4 tips waarmee jij je accu gezond houdt.

1. Blijf fietsen

Het is koud, maar toch zijn er genoeg mooie winterdagen om een kort fietstochtje te maken. Door de accu te blijven gebruiken, gaat je accu langer mee.

2. Bewaar je accu binnen

Het is aan te raden om je accu binnen te bewaren wanneer de temperatuur onder de 10 graden komt. Door de kou kunnen de elektronen zich minder goed zich van A naar B verplaatsen en daardoor laadt de accu weer minder goed op. Wat oudere accu’s zullen hier wat meer last van hebben dan nieuwere varianten.
Wanneer je hem toch buiten of in de schuur bewaart, kan dat ten koste gaan van de levensduur van je accu. In het uiterste geval zul je hem moeten vervangen en dat is nogal zonde, want een nieuwe accu is geen kleine uitgave.

3. Gebruik een accuhoes

Kun je jouw accu niet verwijderen omdat deze in het frame verwerkt zit? Dan is er nog een oplossing: namelijk de accuhoes! Dit winterjasje houdt je accu lekker warm en comfortabel.

4. Laad je accu op

Ook wanneer je je e-bike niet zo veel gebruikt, is het aan te raden om tóch eens in de twee weken je accu op te laden. Je accu loopt namelijk ook leeg als je hem niet gebruikt, dit heet zelfontlading. Zelfontlading is niet per se schadelijk, maar het is wel een probleem wanneer je accu een lange tijd leeg is. Dus niet doen!

Merk je een aanzienlijk verschil in je actieradius tijdens de koude dagen? Geen zorgen! Grote kans dat naarmate de temperatuur oploopt, je actieradius ook weer toeneemt. Aarzel niet om contact op te nemen wanneer je Spijkers e-bike na de vorst nog problemen vertoont.

Meer nieuws & tips

Batavus Fonk 7 Merk van de Maand

De Batavus Fonk: Jouw vonk in de stad voor elke rit!

Bekijk

Als je in de markt bent voor een nieuwe fiets denk je al snel aan Batavus, het oer-Hollandse fietsmerk heeft voor ieder wat wils. Voor de sportieve fietsliefhebber die lange

Essentieel Onderhoud voor Jouw Fiets: Tips en Trucs

Bekijk

Het onderhouden van je fiets is van vitaal belang om zijn prestaties en levensduur te behouden. Of je nu een e-bike, stadsfiets, mountainbike of racefiets hebt, regelmatig onderhoud is de

Ontdek de Stijlvolle Wereld van Cortina en de Iconische U4 Transportfiets

Bekijk

Deze maand zetten we bij Spijkers het merk Cortina in de schijnwerpers als ons merk van de maand! En wat past er nu beter bij het voorjaar dan een nieuwe,