Beoordeeld met

Door klanten beoordeeld met een 10 Bekijk de reviews

Volg ons


social icon facebook social icon instagram social icon linkedin

KNALLEND 2024 IN MET VUURWERK VAN SPIJKERS

Spijkers Fietsen

Fietsen

Schoolfietsen

Een nieuwe school, een nieuwe fiets. Ook in deze levensfase is het weer tijd voor Spijkers Fietsen. In onze showroom vind je schoolfietsen voor groot en klein, van 12 tot 28 inch.

Maak een afspraak voor een proefrit

 

Afspraak maken

Fiets het nieuwe schooljaar tegemoet

Wat dacht je van een stadsfiets met voordrager? Dat fietst wel zo lekker met een zware boekentas. Of een sportieve Batavus met 7 versnellingen, voor die dagen dat de wind tegenzit. In onze showroom vind je de stoere en hippe schoolfiets die er niet alleen gaaf uitziet, maar ook 100% stevigheid, wendbaarheid en fietscomfort biedt. Ga je liever voor een elektrische fiets? Ook dan slaag je bij Spijkers Fietsen.

Hoe bepaal je de juiste maat schoolfiets?

De maat van de fiets wordt bepaald aan de hand van de wielmaat, uitgedrukt in inches. De wielmaat draagt voor een groot gedeelte bij aan de veiligheid van de schoolfiets. Je kind moet bijvoorbeeld met de voeten de grond kunnen raken en niet met de knieën tegen het stuur komen, om onnodige valpartijen te voorkomen.

Kledingmaat en binnenbeenlengte

Er is in de maatvoering geen onderscheid tussen jongensfietsen en meisjesfietsen. Vaak wordt gedacht dat de leeftijd van je kind van groot belang is voor de maat. Toch is dat meer een indicatie en geen maatstaf, aangezien het ene kind sneller groeit dan het ander. Je kunt beter de kledingmaat en de binnenbeenlengte gebruiken. Bekijk hieronder het schema met diverse maten schoolfietsen.

Hoe meet ik de binnenbeenlengte op?

Ga (zonder schoenen) met de voeten ongeveer 15 centimeter uit elkaar staan. Meet de afstand van het kruis tot aan de grond. Zo bepaal je de zadelhoogte van de kinderfiets op de laagste stand. Het zadel kan natuurlijk altijd nog omhoog na verloop van tijd.

Wat is de juiste maat schoolfiets?

12 inch

Leeftijd
2,5 – 4 jaar

Kledingmaat 
98 – 104

Zadelhoogte 
43 cm

16 inch

Leeftijd
4 – 6 jaar

Kledingmaat 
104 – 110

Zadelhoogte 
53 cm

18 inch

Leeftijd
4 – 8 jaar

Kledingmaat 
110 – 116

Zadelhoogte 
58 cm

20 inch

Leeftijd
6 – 8 jaar

Kledingmaat 
116 – 122

Zadelhoogte 
61 cm

22 inch

Leeftijd
5 – 9 jaar

Kledingmaat 
122 – 128

Zadelhoogte 
63 cm

24 inch

Leeftijd
8 – 12 jaar

Kledingmaat 
128 – 140

Zadelhoogte 
74 cm

26 inch

Leeftijd
10 – 14 jaar

Kledingmaat 
140 – 152

Zadelhoogte 
78 cm

28 inch

Leeftijd
12+ jaar

Kledingmaat 
Volwassen

Zadelhoogte 
> 78 cm

Een greep uit ons assortiment

Bekijk in onze webshop

Bakfietsen

Met een bakfiets trek je er makkelijk en veilig op uit. De kinderen naar school brengen, boodschappen doen of gezellig samen met je kroost een frisse neus halen: jij pakt binnenkort de bakfiets! Het is een ideaal én duurzaam alternatief voor de auto, zeker in de stad.

Transportfietsen tieners

Transportfietsen zijn al jaren favoriet onder de (middelbare) scholieren. Je herkent een transportfiets aan de voordrager, soms aangekleed met een stoere krat of een kleurrijke mand. Zo vervoer je moeiteloos en veilig je zware boekentas.

Sportieve fietsen

Bij Spijkers Fietsen vind je hybride-, trekking-, en toerfietsen van topmerken. Want niet alleen racefietsen en mountainbikes vallen in de categorie ‘sportieve fietsen’.

Stadsfietsen tieners

Naar je bijbaan, school of naar de supermarkt in het tussenuur: een stadsfiets maakt van iedere fietstocht een feestje en is perfect voor je dagelijkse ritten! Je herkent onze stadsfietsen aan een stevig slot en dichte kettingkast, dat is wel zo veilig en bovenal onderhoudsarm.

Loopfietsen

Draag spelenderwijze bij aan de motorische ontwikkeling van jouw peuter met een loopfiets. Jouw kleintje leert bochten maken, evenwicht bewaren, afstand inschatten én snelheid bepalen. Bovendien wordt de stap naar een ‘echte’ fiets minder spannend.

Schoolfietsen

Met een fiets van Spijkers Fietsen ga je flitsend het nieuwe schooljaar in. In onze showroom vind je stoere en hippe schoolfietsen die er niet alleen gaaf uitzien, maar ook 100% stevigheid, wendbaarheid en fietscomfort bieden.

Altijd fijn bij Spijkers Fietsen

Servicepakket
Met onze servicepakketten geniet je zorgeloos van je (elektrische) fiets.

Gratis leenfiets
Met de gratis leenfiets hoef je tijdens reparaties geen dag fietsen over te slaan.

Haal- en brengservice
Agenda te vol? Wij maken graag een afspraak om je fiets op te halen en na de reparatie terug te brengen.

Een schoolfiets koop je bij Spijkers Fietsen!

Wil jouw zoon of dochter onze toppers eerst testen en vergelijken? Voor het testen en kopen van een fiets nodigen we je vrijblijvend uit voor een testrit. Wij hechten veel waarde aan proefritten en het persoonlijk beantwoorden van al je vragen! Kom je binnenkort langs?

Proefrit inplannen

Een dag vol fietsplezier

Op 18 mei is onze Family Fun dag!

Speciale acties, lekker eten en drinken én een kleurplaten actie: onze deuren staan open voor een hoop gezelligheid. Kom je ook langs?

Vacature
Fulltime Fietsenmonteur

Wij zijn per op zoek naar een gemotiveerde en ervaren fietsenmonteur om ons team te versterken.