Beoordeeld met

Door klanten beoordeeld met een 10 Bekijk de reviews

Volg ons


social icon facebook social icon instagram social icon linkedin

KNALLEND 2024 IN MET VUURWERK VAN SPIJKERS

Spijkers Fietsen

Spijkers Fietsen

Over ons

Sinds 1945 is Spijkers Fietsen een begrip in Tilburg en omstreken. Waar opa Janus Spijkers na de oorlog zijn dromen achterna ging, is Spijkers Fietsen inmiddels uitgegroeid tot een befaamde fietsspeciaalzaak. Wij nemen je graag mee terug in de tijd.

1945

Opa Janus Spijkers

Wat er na de oorlog nog aan fietsen rondreed in Nederland was weinig bijzonders. In 1945 greep opa Janus Spijkers daarom de uitdaging met beide handen aan om Tilburg en omstreken weer op de (brom)fiets te krijgen. Dat ging voorspoedig: al in 1946 zette hij een grote stap met de opening van “Het Batavushuis” in de Leo XIII-straat in Tilburg.

Tweewieler schreef een artikel over de historie van Spijkers Fietsen. Druk op onderstaande knop om het artikel te lezen.

Bekijk het artikel

Megaorder

De eerste “megaorder” voor opa Janus (links op de foto): 5 bromfietsen tegelijk. En omdat alle bromfietsen naar dezelfde familie gingen, was dat een goede reden om de fotograaf erbij te roepen. Geen gelegenheid werd onbenut gelaten om het Batavushuis onder de aandacht van de Tilburgers te brengen.
Na 10 jaar was het ruimtegebrek al nijpend geworden en werd het tijd voor uitbreiding. De garage naast de showroom werd erbij gevoegd waarmee de winkeloppervlakte verdubbelde.

1955

Tweede generatie Spijkers

Op vrijdag de 13e(!) mei 1955 werd de uitgebreide zaak heropend door zoon Peter.
De tweede generatie Spijkers (Rian en Peter) amuseerde zich al jaren in de showroom van papa. Als je opgroeit tussen de tweewielers, dan ligt het voor de hand dat je er ook je toekomst in zoekt.

1978

Verhuizing naar Julianapark

Zoon Peter en zijn vrouw Marian namen in 1972 het bedrijf over en in 1978 verhuisde “Het Batavushuis” naar het Julianapark. Inmiddels was ook de naam “Batavushuis” gewijzigd in “Spijkers Fietsen”. De bromfietsen verdwenen uit het assortiment en Spijkers Fietsen werd een echte fietsspeciaalzaak.

1993

400 vierkante meter fietsen

Het gezicht van Spijkers Fietsen in de periode 1978 tot 2003. De Spijkers bestelbussen waren inmiddels tot een bekende verschijning uitgegroeid. Het gratis ophalen en thuisbrengen van fietsen werd (en wordt!) door de klanten zeer gewaardeerd.
In 1993 werd de winkel uitgebreid tot 400 vierkante meter en werd een speciale hal ingericht voor tweedehands fietsen.

2004

Ringbaan Noord

Sinds 2004 vind je ons aan de Ringbaan Noord: een ruime winkel met een overzichtelijke showroom vol hoogwaardige (elektrische) fietsen, onderdelen en accessoires. We geven je graag persoonlijk advies en natuurlijk is er altijd de mogelijkheid de fietsen te proberen. Uiteindelijk is het gevoel dat je op de fiets krijgt minstens net zo belangrijk als het uiterlijk!
Kom snel een keer langs, de koffie staat klaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Bekijk een greep uit onze huidige collectie alvast online!

2020

Spijkers Fietsen bestaat 75 jaar!

Van generatie op generatie was het in 2020 al 75 jaar tijd voor Spijkers Fietsen. Wij zijn trots op deze mijlpaal en hebben het dan ook goed gevierd met spetterende jubileumacties voor jong en oud!

Een dag vol fietsplezier

Op 18 mei is onze Family Fun dag!

Speciale acties, lekker eten en drinken én een kleurplaten actie: onze deuren staan open voor een hoop gezelligheid. Kom je ook langs?

Vacature
Fulltime Fietsenmonteur

Wij zijn per op zoek naar een gemotiveerde en ervaren fietsenmonteur om ons team te versterken.