Fietsen op een elektrische fiets: is het gezond of niet?

Fietsen met een motortje, een uitkomst voor veel mensen. Maar is elektrisch fietsen gezond? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Ja: elektrisch fietsen is gezond.

Het is zelfs even gezond als fietsen zonder ondersteuning. Dat heeft het Vlaamse instituut Gezond Leven onderzocht in 2019 onder bijna 10.000 mensen in 7 Europese steden.

Hoe kan dit?

Natuurlijk verbrand je meer calorieën wanneer je op eigen kracht fietst, dan wanneer je geholpen wordt door een motortje. Toch is een e-bike even gezond. Het eerder benoemde onderzoek toont namelijk aan dat e-bikers vaker de fiets pakken en ook nog eens meer kilometers afleggen per fietsrit, vergeleken met een normale fietser. Uiteindelijk zorgt dit dus voor meer beweging.

Kleine disclaimer

Een e-bike is dus even gezond, mits je deze vaker gebruikt en langere afstanden per fietsrit maakt. Wanneer je dezelfde afstanden blijft fietsen, ga je er dus wel wat op achteruit. Maar grote kans dat wanneer je eenmaal een elektrische fiets hebt, je deze ook vaker gebruikt. Overstappen van een auto of het openbaar vervoer naar een e-bike is al helemaal gezond natuurlijk!

Toe aan een elektrische fiets?

De aankoop van een nieuwe fiets is niet hetzelfde als het kopen van een boek. Daarom nodigen wij je uit in onze winkel en schenken we extra aandacht aan persoonlijk advies, het beantwoorden van al je vragen en de nodige testritten. Want uiteindelijk is het gevoel dat je op de fiets krijgt minstens zo belangrijk als het uiterlijk!

Meer nieuws & tips

Batavus Mambo Dn7

Fietsen zonder zorgen met Batavus

Bekijk

Met een veilig gevoel op je fiets stappen en wegrijden, ongeacht je levensfase. Met Batavus rijd je altijd veilig. Batavus, een fiets voor het leven Een fiets die betrouwbaar is,

Nieuw merk: Ruff Cycles fatbikes

Bekijk

Je hebt ze misschien wel eens door de binnenstad zien cruisen: fatbikes zijn je-van-het tegenwoordig. Je herkent ze aan de brede banden, het retro zadel en motorachtige frame. Wij zijn

Hitte tip: 4 leuke uitjes in Tilburg en omstreken

Bekijk

De zomer is begonnen, de korte broeken mogen uit de kast en we kunnen weer volop gaan fietsen. Wij zetten voor jou de leukste (hitte-proof) uitstapjes in Tilburg en omstreken